Dakspanten op huis 1

Zaterdag 28 november

Remco en Hugo brengen vandaag de tweede balkenlaag en de dakspanten aan en leren Sanu en Raisa hoe dit moet. Raisa mag zelf de boormachine en slijpmachine gebruiken, na instructie van Hugo. Het gaat best goed.

De binnenkant van het huis wordt puinvrij gemaakt en nog verder afgegraven. De Nepalezen weten zelf het beste hoe ze een lemen vloer moeten aanleggen. Eerst kleine steentjes en dan klei erop. Die smeren ze dan heel goed aan. En dan heb je een mooie strakke vloer.

Hans en Paul hebben een systeem bedacht hoe de bekisting van de fundering op een makkelijke manier weer in elkaar gezet kan worden. De platen zijn genummerd op de dominomanier (dus 2 sluit aan op 2, 3 op 3 etc) en er is een voorbeeld op een plankje getekend. We proberen het uit met Sanu en Jit. Alle platen worden door elkaar gegooid. En Jit en Sanu gaan het op volgorde leggen. Geen probleem, dus het systeem werkt.

Raby belt en heeft goed nieuws. Hij heeft een nieuwe zandleverancier gevonden die een betere kwaliteit zand levert en ook nog eens goedkoper is. De zandleverancier heeft zelf trucks en genoeg diesel, dus brengt maar meteen twee ladingen.

De rest van de Nepali lopen vandaag met zand. Dan kunnen ze morgen met zijn allen aan de muren van huis 2 verder. ‘s Middags moeten we op de thee komen bij Sanu’s moeder en krijgen we weer roti.

Om 17.00 uur zijn de dakspanten klaar en vinden we het welletjes voor vandaag. We horen dat heel Nepal morgen gaat staken omdat de Nepalezen vinden dat de overheid het conflict met India niet oplost. Wat dat betekent voor onze balken, weten we morgenochtend….

Nepal20151128-01 Nepal20151128-02 Nepal20151128-03

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *