Fundering voor huis 3

Vrijdag 27 november

Om half zeven zijn alle Nepalezen er al en lopen ze af en aan met zakken zand. Zelfs gisterenavond zijn ze nog in het donker naar boven gelopen voor zand. We hebben vandaag veel zand nodig voor de fundering van huis 3. De metselploeg start meteen bij huis 1. Vandaag moeten echt de muren van huis worden afgemaakt.

Er is nog een bruiloft verderop in het dorp op de tegenoverliggende heuvelrug. De hele dag schalt de hindoepop weer uit de luidsprekers.

We lunchen wat vroeger vandaag, zodat we meteen na de lunch beton kunnen storten bij huis 3. Dit is het huis van Sanu en Prakash en hun moeder. Sanu wil de fundering natuurlijk graag zelf doen. We laten hem zelf het beton maken, zodat hij de verhouding cement, grind, zand en water goed weet en hij weet inmiddels ook hoe hij met de trilnaald moet werken.

Bij de theepauze krijgen we een Nepalese lekkernij van de vrouw van Vishnu. Roti, dat is hier soort donut met een heel groot gat, gecombineerd met bruine bonen en een gemarineerd gekookt ei. Best wel lekker.

We bellen nog eens met Raby in Kathmandu en informeren naar de balken. Zondag of maandag moet een eerste zending komen.

Vandaag maken we de fundering van huis 3 af terwijl het al donker wordt. De hoofdlampjes komen goed van pas. Ook de muren van huis 1 krijgen we af. Het was een productieve dag.

Nepal20151127-01 Nepal20151127-02 Nepal20151127-03 Nepal20151127-04

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *