Jaarplan 2021 en jaarverslag 2020
Jaarplan 2021
In onze jaarplannen beschrijven we ieder jaar weer wat onze plannen zijn voor het komende jaar. Zo ook voor 2021. Onze plannen zijn ieder jaar weer afhankelijk van onze actuele financiële situatie, daarom maken we de plannen aan het begin van het jaar. We willen absoluut voorkomen dat we toegezegde beloftes niet kunnen nakomen omdat onze financien niet toereikend zouden zijn.
Voor het komende jaar hebben we de bouw van zes nieuwe huizen gepland. Met de nieuwe bewoners zijn inmiddels contracten getekend en afspraken gemaakt welke bijdragen de bewoners zelf moeten leveren. Klik hier voor het jaarplan 2021.
Jaarverslag 2020
In het jaarverslag leggen we verantwoording af voor onze activiteiten in het afgelopen jaar en voor onze uitgaven die we hebben gedaan.
Klik op het jaarverslag om te lezen.
Jaarplan 2020 en jaarverslag 2019.
Jaarplan 2020
Ook voor 2020 hebben we weer een jaarplan geschreven waarin al onze activiteiten voor het jaar 2020 staan beschreven.
Evenals vorige jaren hebben we weer een jaarplan geschreven met daarin onze plannen voor het nieuwe jaar. We gaan in 2020 weer vijf of zes huizen bouwen. De planneing is om ook een watervoorziening te creëren. Een watervoorraad die zorgt dat alle inwoners van het dorp Thulo Parsel het gehele jaar voldoende water hebben.
Klik hier hier voor een beschrijving van het Jaarplan 2020
Klik hier voor het jaarverslag 2019
Jaarplan 2019 en jaarverslag 2018
Jaarplan 2019
Ook voor 2019 hebben we weer een jaarplan geschreven waarin al onze activiteiten voor het jaar 2019 staan beschtreven.
Na de 21 huizen die we hebben gebouwd in Thulo Parsel en Bhimkhori gaan we dit jaar nog eens drie huizen bouwen in Thulo Parsel en zullen we ook nog een huis bouwen in Bhimkhori. Zodra deze huizen zijn gebouwd hebben we bij elkaar 25 huizen gebouwd. De huizen in Thulo Parsel bouwen we in een ander gedeelte van het dorp dan waar de eerste huizen zijn gebouwd.
Klik hier voor een beschrijving van het Jaarplan 2019
jaarverslag 2018
Klik hier voor het jaarverslag 2018 en financiele verantwoording 2018
Jaarplan 2018 en jaarverslag 2017
Voor het jaar 2018 hebben we geen afzonderlijk projectplan geschreven maar een jaarplan waarin we al onze activiteiten voor het komende jaar hebben beschreven.
Klik hier voor een beschrijving van het Jaarplan 2018
Klik hier voor het jaarverslag en financiele verantwoording 2017
Project 2017
We gaan huizen bouwen in ander dorp
Na het realiseren van ons doel in Thulo Parsel wacht ons een nieuwe uitdaging.
Klik hier voor een beschrijving van het Project 2017
Beleidsplan 2015 - 2016
Hieronder ons beleidsplan dat we bij de oprichting van de stichting hebben vastgesteld. Dit beleidsplan was voor de belastingdienst reden onze stichting als een Algegeen Nut Beogende Instelling (ANBI) aan te merken.
Klik hier voor een beschrijving van het beleidsplan 2015-2016
Thulo Parsel ligt in de regio Timal. Timal bestaat uit 7 dorpen, 63 buurtschappen en ruim 5.000 huizen, waarvan circa 80% onbewoonbaar of onveilig is na de aardbevingen. Het dorp Thulo Parsel bestaat uit negen buurtschappen met 615 huizen. Wij richten ons met ons project op één van die buurtschappen. De meeste inwoners van Thulo Parsel konden na de aardbeving niet meer in hun huizen wonen. Met elkaar hebben de Nepalezen tijdelijke onderkomens van bamboestokken en zeilen gebouwd om droog het regenseizoen in de zomer door te komen. Door het regenseizoen van juli tot oktober kon de bouw van huizen pas na oktober beginnen.
De Nepalese overheid stimuleert dat de Nepalezen voortaan zo veel mogelijk aardbevingsbestendig gaan bouwen. Een Nepalese architect heeft een eenvoudig huis van één verdieping ontworpen.
De stichting Helping Thulo Parsel heeft van 15 november tot 5 december met zes Nederlanders en 12 Nepalezen gewerkt aan de bouw van vier huizen. Tijdens de bouw leerden we de Nepalezen omgaan met apparatuur die uit Nederland is meegenomen en in Nepal is gekocht. We hadden totaal 18 werkdagen en we hebben één huis helemaal kunnen afbouwen. Huis 2 is half af en van huis 3 en huis 4 is de fundering gestort. De Nepalezen kunnen deze vier huizen zelf afbouwen. Na dat de eerste vier huizen zijn afgebouwd, bepaalt de stichting welke familie in aanmerking komt voor huis 5 en worden hiervoor ook de financiën verstrekt.
De Nederlands bouwploeg bestond naast de initiatiefnemers Hans en Fabienne Buijing, uit een aantal vrijwilligers die zelf hun ticket en de hotelkosten hebben betaald om in Nepal te gaan helpen. Remco Apon en Hugo van der Sluis waren zo geraakt toen zij de beelden van de aardbeving zagen, dat ze meteen besloten dat ze de handen uit de mouwen wilden steken in Nepal. Remco is aannemer en Hugo werkt in de waterbouw. Ook hebben zij Johan Konijnendijk, een vriend van hen, enthousiast gemaakt om mee te gaan. Johan is eigenaar van Konijnendijk Woontrends. Paul Grooteman vriend van Hans en Fabienne, had zich ook aangemeld als vrijwilliger. Paul woont in Julianadorp en heeft een eigen klusbedrijf.
We hebben een managementteam aangesteld in Nepal: Jit Lama (algemeen manager), Raby Lama (financieel manager) en Sanu Shivabhakti (technisch projectleider). Toen we vertrokken uit Nepal in december 2015 moesten de Nepalezen laten zien dat ze zelf in staat waren om de huizen af te bouwen. En dat plan lukte! De dorpelingen hebben met elkaar de vier huizen afgebouwd. Inmiddels was er weer genoeg geld ingezameld om voor nog eens drie huizen opdracht te geven. Totaal waren er zeven huizen klaar voor de zomer van 2016. Na het regenseizoen hebben we in september 2016 opdracht gegeven voor nog eens drie huizen (8, 9, 10).
Het doel van de stichting is in 2016 bijgesteld: geld inzamelen om uiteindelijk twaalf huizen te gaan bouwen in Thulo Parsel. Als deze twaalf huizen klaar zijn, maken we een plan hoe we verder gaan als stichting. Er zijn plannen om in een ander bergdorp ook weer huizen te bouwen.
Voorjaar 2017 hebben we ons doel gerealiseerd. In Thulo Parsel zijn de twaalf huizen die we wilden bouwen klaar. De mensen in Thulo Parsel hebben weer een dak boven hun hoofd. Belangrijk in onze visie is altijd geweest dat al het geld moest worden besteed aan hulp voor de getroffen Nepalezen. Ook hierin zijn we geslaagd. Onze overheadkosten zijn tot een minimum beperkt gebleven. https://helpingthuloparsel.nl/uncategorized/jaarverslag-2015-2016/
We hebben vanaf het begin de mensen ook geleerd hoe een beter huis te bouwen. Ze moesten het tenslotte ook zelf kunnen. Na het eerste voorbeeldhuis hebben de Nepalezen gezamenlijk de volgende elf huizen gebouwd. Iets om trots op te zijn! Alle bewoners hebben hun huis inmiddels een eigen touch gegeven. Met beperkte middelen heeft de ene inwoner een mooie stenen rand om het huis gemaakt, terwijl anderen weer een klein tuintje naast het huis hebben aangelegd.
Het laat zien dat de Nepalezen een enorme veerkracht hebben en zich niet uit het veld laten slaan ondanks de vele tegenslagen die het land treft.