Haastige spoed …..

Maandag 30 november

We hebben al de hele week kijkers. Het lijkt wel open huis. Het zingt hier rond dat er een project is waar Nederlanders aardbevingsbestendige huizen bouwen. Iedereen is heel nieuwsgierig. Zeker nu er al bijna 1 huis staat. ‘Dherai ramro’ (heel mooi) zeggen de
Nepalezen allemaal. Ook de afzuigkap made by Hugo, vinden ze geweldig. Hugo en Remco proberen de afzuigkap uit en het werkt. De rook komt uit de schoorsteen.

De beste metselaars worden ingezet om aan beide kanten van het huis de nok te metselen. De oude ramen van Jits huis worden hergebruikt. Ook wordt de elektriciteit aangebracht en we hebben de plaatselijke elektricien voor woensdag besteld om de meterkast om te zetten. Daar gaan we niet aan beginnen.

Fursang, Saila en Raisa gaan beton storten bij huis 4 en worden geassisteerd door Hans, Johan en Paul. Eerst mochten de Nepali de Nederlanders helpen en nu is het andersom. Bij huis 2 wordt ook gemetseld, maar we hebben al weer dringend cement nodig.

Raby is onderweg van Banepa naar het dorp en neemt nog heel veel materiaal mee: zoveel mogelijk balken waar we al zo lang op wachten, cement, staal en de tinnen nokvorsten.

Om half vijf is de nok van de achterkant al voor twee derde gemetseld. Ook hier verstevigen we dit deel van de muur met betonijzer. Om het betonijzer aan de dakspant te bevestigen moet het betonijzer worden omgebogen. Remco is aan het buigen en daardoor raakt de muur wat ontzet en is het beter om de laatste lagen weer opnieuw te metselen. Het cement was dus toch nog te vers. De Nepalezen herstellen al weer heel snel de schade. Morgen hopen we huis 1 af te hebben.

Nepal20151130-03 Nepal20151130-02 Nepal20151130-01

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *