Last van brandstofcrisis

23 november

Van Raby krijgen we geen goede berichten. Hij is al dagen op zoek naar balken. Gisteren zijn 18 balken geleverd van vier meter. We hebben echter nog 164 balken nodig van 2 meter. De werknemers van de houtzagerij wonen in de Terai in het zuiden van Nepal, en zijn naar huis voor een hindoefeest. Als ze terugkomen zouden ze er meteen aan beginnen. Echter door de brandstofcrisis laaien de onlusten in het zuiden alleen nog meer op aan de grens met India en de mannen zijn nog niet gearriveerd. Hout is heel moeilijk te krijgen. Geen balken voorlopig. Bovenin het dorp hebben we bij een huis ook gebruikt hout gezien en dat ziet er best redelijk uit. Als we 10 balken kunnen kopen dan zijn we al geholpen. De eigenaar is echter niet te vermurwen: hij wil zijn hout niet verkopen. We willen er flink voor betalen, maar hij wil niet eens een prijs noemen. Een kleine domper dus. Rabi gaat morgen naar Bhaktapur en naar Banepa om te zoeken naar houten balken.

De metselaars hebben gisteren en vandaag keihard gewerkt en er staat een mooie strakke muur van 1 meter hoog. Morgen kan daar de laag met balken worden aangebracht. Die laag is nodig om samen met de draadeinden het huis aardbevingsbestendig te maken.

Het beton van huis 2 is hard genoeg en de bekisting kan eraf worden gehaald. Daar kan de metselploeg morgen starten. Paul en Johan leggen de bekisting aan bij huis 3 maar stuiten op enorme keien die moeten worden weggehakt.

We werken op drie bouwplaatsen tegelijk en andere Nepali brengen zand naar beneden.

We krijgen steeds bezoek van Nepali verderop uit Thulo Parsel. Iedereen vindt het reuze interessant om te kijken hoe we bouwen en ook komen ze langs bij Fabienne in de tent voor kleding. We hebben naast al het gereedschap ook nog
zo’n 60 kilo kinderkleding meegebracht waar we heel veel Nepalese kindjes blij mee maken.

nepal20151123_01 nepal20151123_02 nepal20151123_03

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *