Geen hout te krijgen

Dinsdag 24 november

De metselploeg start vandaag met het metselen van de muren van huis 2. Bijna al het materiaal is naar beneden gebracht, zodat er een paar mannetjes meer kunnen metselen. Hugo en Remco bevestigen de balken op de muren van huis 1. Een nogal precies karwei. Deze balkenlaag op 1 meter hoogte is belangrijk om het huis aardbevingsbestendig te maken. Raisa, een leergierige jongen van 20 helpt hen.

Johan, Hans en Paul gaan de bekisting verder stellen bij huis 3. Dit wordt het huis van Sanu’s moeder en Sanu wil vandaag heel graag bij zijn eigen huis werken. En het is ook handig dat Sanu ziet hoe dit moet gebeuren, want als wij weg zijn dan moeten ze het immers zelf kunnen. Voor de bekisting van de eerste twee huizen hebben we balken gebruikt. Die hebben we nu nodig voor de balkenlaag van huis 1. Remco heeft bedacht dat we die bekisting ook kunnen maken van platen en op zo’n manier dat we die steeds kunnen hergebruiken. Het is daardoor wel even een wat lastiger karwei om de bekisting goed te stellen voor de eerste keer.

Ondertussen staat in Kathmandu onze truck in de rij voor diesel en is Rabi nog steeds op zoekt naar hout. Het is ontzettend handig dat Rabi nu weer in Kathmandu is, want tijdens de bouw lopen we nog tegen dingen aan die we moeten hebben.

We maken hier lange dagen. Om zes uur ontbijten we en om half zeven starten we onze werkdag. De Nepali verschijnen ook rond die tijd en krijgen dan eerst wat te eten van Seti, de vrouw van Jit. Boj Kumar, is trekkingskok van beroep, en kookt voor onze heerlijke maaltijden. We werken meestal door tot ‘s avonds 6 of 7 uur.

‘s Avonds krijgen we geen goed bericht. Rabi heeft heel Banepa en Bhaktapur afgezocht, maar geen houten balken te vinden. De truck met zand komt er wel morgen aan. Dus we kunnen weer verder.

nepal20151124_01 nepal20151124_02 nepal20151124_03

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *