Ons werk in Nepal zit er op

Donderdag 3 december

Ons werk in Nepal zit er op. Morgen vertrekken we van Thulo Parsel naar Kathmandu. Vandaag hebben we de balkenlaag gezet op huis 2, de store voor het gereedschap afgemaakt en nog wat les gegeven aan sommigen. De Nepalezen moeten nu laten zien dat het ze het zelf kunnen.

We hebben ondanks de brandstofcrisis onze doelstelling behaald: huis 1 is zo goed als af, huis 2 is gemetseld tot 1 meter hoog en de balkenlaag is erop bevestigd. De funderingen van huis 3 en 4 zijn gestort. We hebben de Nepalezen geleerd hoe ze het huis moeten bouwen en tussen de Nepalezen hebben we enkele talenten ontdekt. Sommigen kennen het hele bouwproces van A tot Z, anderen zijn heel goed in bepaalde onderdelen (metselen, met de zaag- of slijpmachine werken).

De komende tijd moeten ze vier huizen afbouwen. We hebben daarvoor een goed team samengesteld: Onze werkvoorbereider Raby is financieel verantwoordelijk en zal voor de bevoorrading van materialen zorgen. Hij zal ons wekelijks via Skype en mail op de hoogte houden van de voortgang van het project. Zijn broer Jit vormt samen met Sanu het uitvoerende team. Sanu kent het hele bouwproces en Jit heeft aanzien in het dorp en overwicht op de Nepali. Hij zal ‘s morgens de taken verdelen en toezien op de uitgifte van gereedschap. Pas als er vier huizen af zijn, starten we met de bouw van het volgende huis. Vanaf nu gaan we huis voor huis bouwen. Het is een hele lastige keuze voor wie we straks eerst gaan bouwen, want alle gezinnen leven in een schrijnende situatie. Ook hebben we nog niet genoeg geld om voor iedereen te bouwen en gaan we als we in Nederland zijn weer donateurs benaderen.

Wij, Hans en Fabienne Buijing, Remco Apon, Hugo van der Sluis, Johan Konijnendijk en Paul Grooteman, bedanken alle bedrijven en particulieren die geld hebben geschonken en vertrouwen hadden in ons en onze aanpak. Zonder alle donaties hadden wij dit project niet kunnen realiseren.

Ook bedanken wij iedereen die ons heeft gevolgd op Facebook of op onze site. De reacties uit Nederland waren hartverwarmend en heel bijzonder. We zullen vanaf nu wekelijks berichten over het project.

nepal20151204_05

Heb je vertrouwen in ons en ons project en wil je je steentje bijdragen, stort dan op NL 36 RABO 0303078138 tnv stichting Helping Thulo Parsel.

Dank jullie wel ofwel danjenath namens de Nepalezen uit Thulo Parsel.

Huis 1 Jit Lama met zijn vrouw Seti, dochter Chhyoing, zoon Ngema en zijn broers Raby en Nir.

nepal20151204_04

Huis 2
Pemba Tamang met zijn moeder Kali.

nepal20151204_03

Huis 3
De broers Prakash en Sanu Shivabakti met hun moeder Maja. De vrouwen van de broers en hun drie dochters verblijven in Kathmandu.

nepal20151204_02

Huis 4
Fursang Tamang en zijn dochter en moeder. Zijn vrouw is vandaag in Kathmandu.

nepal20151204_01

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *