Huis 1 is af!!!

Woensdag 2 december

De twee broers Sanu en Prakash metselen het puntje van de nok van huis 1 nog even af. Daarna kunnen Hugo en Remco de laatste dakplaat monteren. Huis 1 is af! Alleen de zoldervloer moet er in nog worden gelegd, de plaatselijke elektricien moet de elektriciteit aansluiten, en er moet nog een deur worden gemaakt. Dat laatste stond wel op onze lijst om te maken, maar door de brandstofcrisis konden we geen planken krijgen. Dat moeten de mensen dan later zelf doen.

De rest van de Nepali gaan metselen bij huis 2. Vandaag moet tot 1 meter hoog gemetseld worden. Dan kunnen we morgen de balkenlaag erop monteren samen met de Nepali en kijken of het goed gaat.

We zijn ook al een beetje bezig met de afronding van onze tijd hier. De ‘store’ voor het gereedschap en materiaal is bijna klaar en ook het uitleensysteem.

We gunnen onszelf vanmiddag voor het eerst een vrije middag. Johan en Hugo zijn nog nooit in Nepal geweest en ze moeten toch ook iets hebben gezien van het land. We bezoeken de plaatselijke school en de gompa, een boeddhistische tempel. De onderwijzers staan ons al op te wachten bij de school. En ook de lama is al in de gompa om ons binnen te laten. Deze gompa is 300 jaar oud en is onbeschadigd uit de aardbeving gekomen. Ongelooflijk! Overal in het dorp hebben ze gehoord van ons project en weten ze wie we zijn.

Als we terugkomen is de muur af en het zand is precies op. Vandaag zou er weer een truck met zand komen. Er is echter door de crisis een lucratieve handel ontstaan in olie en benzine en de politie heeft het verboden om olie en benzine te kopen en te verkopen op de zwarte markt. De truckchauffeur is betrapt en moest zijn diesel inleveren. Een strop van 270 euro voor de chauffeur. Morgen afwachten of de truck toch nog kan komen.

nepal20151202_01 nepal20151202_02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *